Krůtí prsíčka v hořčičné omáčce

4 ks krůtích řízků

sůl, bílý mletý pepř

čerstvá nebo z konzervy rajčata

2-3 lžíce hořčice

1 lžička mleté papriky

olivový olej

olivy (dle chuti - nemusí být)

1 ks cibule

česnek 

petrželka

100 g sýr 30%

Troubu rozehřejeme na 200°C  (180°C na horkovzuch).
Zapékací formu vymažeme, vložíme do ní rajčata i se šťávou (pokud jsou z konzervy) a trochu je pokrájíme. Cibuli a česnek posekáme, olivy nakrájíme na kousky, přidáme cibuli, olivy a česnek. Hořčici smícháme s majonézou a přilijeme trochu vody, aby vznikla krémová hmota. Do masa vetřeme papriku, sůl a pepř. Povrch potřeme hořčicovým krémem, maso položíme do rajčatové omáčky a pečeme asi 20 minut v troubě.
 
Můžeme posypat strouhaným sýrem a čerstvou petrželkou Podáváme s opečeným nebo vařeným bramborem.

 

 

 



Tvorba www stránek zdarma Webnode